Intrebari frecvente

Care este diferenta între monocristalin și policristalin?

Un panou monocristalin are performanțe mai mari în condiții de iluminare scăzută. În situația României, avem 1300h de soare pe an (conform Solar Charts), iar panourile monocristaline au un randament cu 15-18% mai mare raportat la condițiile din România. În gama de produse Altius, varianta monocristalina costa doar cu ~10% mai mult. Altfel spus, amortizarea investiției se face mult mai repede la celulele monocristaline. Panourile policristaline pot fi soluția ieftină acolo unde scăderea costurilor e de o importanță primordială, de regulă în cazul consumatorilor mari (companii) și în agricultură.

Ce să aleg? Celule Monocristaline sau Policristaline?

Deși cuvantul “policristalin” ar putea să sune mai bine pentru cineva care nu cunoaște detaliile tehnice, această variantă este mai ieftină, și nu este recomandată acolo unde este nevoie de randament sporit și eficiență – cum ar fi proiectele rezidențiale (case, vile). Randamentul la panourile monocristaline este mai mare. Pe de altă parte, dacă dispuneți de mult spațiu la sol și este primordial să reduceți costurile pe cât posibil de mult, atunci este posibil ca panourile policristaline să fie o opțiune, mai ales pentru clienții industriali și în agricultură. Vă recomandăm să ne contactați pentru a discuta despre cea mai bună variantă în cazul particular de consum al proiectului dumneavoastră.

De cat spatiu am nevoie pe acoperis?

Pentru acoperiș, recomandăm panourile fotovoltaice monocristaline, datorită eficienței lor în raport cu spațiul pe care îl ocupă. Vă recomandăm să bugetați aproximativ 5m2 pentru fiecare 1KW de energie. Respectiv, pentru un kit de 4KW, veți avea nevoie de aproximativ 20 m2

Unde e cel mai bine să instalez panoruile? Pe acoperiș sau la sol?

Ambele variante sunt viabile. Clienții rezidențiali aleg de regulă panourile monocristaline – pe care le montează pe acoperiș. Însă, dacă dispuneți de suficient spațiu la sol — într-o zonă expusă la lumina soarelui, atunci puteți la fel de bine să optați pentru montarea panourilor la sol.

Cum funcționează energia solară?

Electricitatea este produsă de razele soarelui care ating suprafața panourilor fotovoltaice. Electricitatea produsă este în DC, foarte similar cu bateria unei mașini. Energia DC trebuie convertită în AC, forma de electricitate trimisă de compania furnizoare de electricitate către casa sau business-ul tău. Odată ce sistemul transformă energia DC în AC, electrocasnicele tale vor funcționa pe baza energiei solare.

Se oferă garanție?

Panourile solare oferite de noi vin cu o garanție de la producător de 25-30 de ani, iar invertoarele au o garanție de 10 ani.

Care este perioada de viata pentru sistemul meu fotovoltaic?

Sistemele noastre sunt create pentru a opera peste 25 de ani. Modulele fotovoltaice clasice nu au părți detașabile și de aceea pot să aibă o viață de 30 de ani. Cea mai bună cale pentru a asigura și a extinde viața și eficiența sistemului tău este printr-o instalare corespunzătoare și o mentenanță adecvată.

DATE COMPANIE

TERMOCONSTRUCT TRADING S.R.L.

Adresa sediu social: Str. Principala nr.5, Vladeni, Jud. Iasi

CUI: RO46676273

Nr. RC: J22/3134/2022

Telefon: (+40) 748 695 369

Email: office@sunx.ro

Cont: RO60 BTRL RONC RT06 5626 1001

Banca: Banca Transilvania

Sau lasa un mesaj in formularul de mai jos: